Robin Hood Costume / Kostuum by Linnepinn

Met een nieuwbakken kleuter op een katholieke school, moeten wij er ook aan geloven: Carnaval.

Nu hebben wij zo in en om het huis best wel wat verkleedkleding liggen, maar ik vond het leuk om toch wat nieuws in elkaar te zetten. Waar anders te beginnen dan op pinterest?

Kick en ik bekeken stapels plaatjes, maar bij dit exemplaar bleven we hangen. Dat het wordt gekenschetst als een Peter Pan-kostuum weerhield Kick er niet van om voluit “Robin Hood!” uit te roepen.

En zo geschiedde. Een Robin Hood-kostuum voor Kick. Ik pakte het boek erbij voor de kleurencombinatie en andere aanpassingen. Het shirt baseerde ik op de Peter Pan-tutorial, maar dan zonder de punten, ‘want dat heeft Robin Hood niet’. Daarbij een leren riem van de markt. De hoed is gebaseerd op deze tutorial. Bij onze, erg fijne, hobbywinkel verkopen ze mooi wolvilt van 20*60 centimeter. Ik verkleinde het patroon zodat het daarop paste, en – wonder boven wonder – paste de hoed precies. Veer en groene viscose is van A. Boeken.

De pijl en boog kochten we – lekker makkelijk – in de feestwinkel om de hoek. Laarzen en broek zijn van de H&M All for Children collectie van 2011.

Advertenties